Projects

What We Do

Babbage Office Fitout

Brosnan Construction was awarded this 270m2 fit-out for the new Babbage Consultants office following an open tender process, to provide meeting room and break out spaces together with kitchen facilities.  The interiors specified were a mix of veneer acoustic panelling and glazed partitions with fixed joinery.

The challenge of this project was to ensure the numerous clear-finished veneer Decortech feature ceilings and wall panels were well coordinated with the heavily-serviced ceiling layouts and detailed wall junctions. It was vital to the successful outcome of the project as a whole that the site team prioritised these aspects so as-built dimensions could be provided to suppliers to reduce the risk of errors given the tight project timeframe.

The Brosnan team also recognised that high levels of communication between service and internal glazing trades, as well as suppliers, were going to be key to the project’s success.

PROJECT

Babbage Office Fitout

TYPE

Commercial

CLIENT

Babbage Consultants Ltd

LOCATION

Christchurch

STARTED

November, 2013

COMPLETED

February, 2014

BUDGET

$265,000

Other Projects

Camp Glenorchy Market Place

Camp Glenorchy Market Place

Designed to be a world-class demonstration of sustainability, Camp Glenorchy and Glenorchy Marketplacce will give visitors a unique opportunity to experience living in harmoney with nature.

Read More

Glenside Terraces Apartments

Glenside Terraces Apartments

The Glenside Terraces project involved the rebuild of 33, 2 and 3 storey urban townhouse units, as well as construction of ground retail spaces to the 3 storey dwellings accessible from Symonds Street.

Read More

Kaiapoi High School

Kaiapoi High School

Following the successful delivery of a new early learning centre on campus in 2018, Brosnan was re-engaged to construct a new gymnasium and adjacent sports courts for Kaiapoi High School.

Read More

Te Kura Kaupapa Maori o Waitaha

Te Kura Kaupapa Maori o Waitaha

This project was essentially a weather-tightness assignment involving the School’s Main Hall and supporting facilities. What might appear a straightforward project was complicated by a capped budget and the tight deadline to hand the site back to the School on schedule.

Read More