Projects

What We Do

Woodend School

Brosnan Construction were awarded the contract to construct an 800 square metres 2 storey redevelopment in the growing North Canterbury township of Woodend. Challenging ground conditions required remediation in the form of stone piling before commencement of the steel frame construction with a combination of precast concrete panel and timber frame infill.

The scope for Woodend School included a new two storey eight classroom block.

In addition to this, there are some minor weather-tightness repairs for the three remaining buildings.
At the completion of the project, the demolition of a two classroom cebus unit will be completed.  

Challenging ground conditions required remediation in the form of stone piling before commencement of the steel frame construction with a combination of precast concrete panel and timber frame infill.

During the course of the build, numerous design issues were encountered which involved close coordination and communication with the design team to ensure the issues were dealt with in a timely manner. The Brosnan project team initiated the facilitation of additional design meetings between various members of the design team and the relevant specialist sub-contractor to iron out design issues and help mitigate against delays to the construction programme.

PROJECT

Woodend School

TYPE

Education

CLIENT

Ministry of Education

LOCATION

Woodend, North Canterbury

STARTED

November, 2016

COMPLETED

October, 2017

BUDGET

$2,600,000

Other Projects

Glenside Terraces Apartments

Glenside Terraces Apartments

The Glenside Terraces project involved the rebuild of 33, 2 and 3 storey urban townhouse units, as well as construction of ground retail spaces to the 3 storey dwellings accessible from Symonds Street.

Read More

Devonport Navy Museum Extension

Devonport Navy Museum Extension

This project was commissioned to celebrate the centenary of WW1 and Brosnan Construction was proud to be involved in work that would be a feature of the commemoration celebrations. The project involved a single level extension to the existing Navy Museum, together with a refurbishment of the historic carpenters’ workshop excavated into the cliff at North Head,

Read More

Te Kura Kaupapa Maori o Waitaha

Te Kura Kaupapa Maori o Waitaha

This project was essentially a weather-tightness assignment involving the School’s Main Hall and supporting facilities. What might appear a straightforward project was complicated by a capped budget and the tight deadline to hand the site back to the School on schedule.

Read More

Roscommon Road, Wiri

Roscommon Road, Wiri

The Hugh Green Group engaged Brosnan to design and build the post-tension floor at this 14,000 square metre warehouse on Roscommon Road, Wiri.

Read More